Til minde om Leif Alanin

Til minde om Leif Alanin
November 2007

Leif Alanin er død – en personlighed i Herlev Tennisklub har været på banen for sidste gang.

Det ville være forkert at sige: ”Han er her ikke mere”. For han er der, når vi tænker på de mange års hyggelige samvær – på og udenfor banen.

Leif Alanin

Leif var et usædvanlig rart menneske – på sin egen lune måde.

Han har været medlem af Herlev Tennisklub i mere end 20 år. Startede med at spille tennis i Farum – i en forholdsvis sen alder.

Havde som yngre spillet bordtennis på elite-/landsholdsniveau i Husum. Det havde sat sine spor. I form af en baghånds-stopbold med et infamt skru. Og så var han en sand mester i at samle op i dybden og lobbe højt og præcist til det yderste af baglinien. Smash og netflugtninger overlod han gerne til makkeren i double. Og i single til modstanderen. Det med højden og præcisionen kulminerede, da han skød en due ned på bane H. Han blev så beflippet, at han i flere minutter insisterede på, at den skulle spilles om, i henhold til reglerne. Men kom så – som duen – til sig selv. 

Leif har i mange år været fast mand på klubbens stærkeste veteranhold. I lange tider den bedste. 
Har med sin faste doublemakker, Ove Andersen, været klubmester i ældste veteranrække mere end 18 gange – i træk! Det hævdede de i hvert fald, da de vandt igen i år. 

Han kritiserede aldrig sin makker – ikke en gang, når der var grund til det. 

Leif var medlem af bestyrelsen i 10 år. Fra 1994 til 2004. Hvor han de senere år især tog vare på driften. Med uofficiel titel af ”Driftsinspektør” – eller ”Driftsdirektør”, når det gik rigtig højt. Efter at have trukket sig tilbage, holdt han fortsat et vågent øje med tingenes tilstand. Og yndede, når en eller anden havde bandet over en defekt bruser eller liniekost, diskret at tilføje: ”Ja, det var jo aldrig sket i min tid”. Og det var det nok heller ikke.

Leif gik i sommer på pension. Som 62-årig. Efter 26 år som viceinspektør på Tvedvang-/Lindehøjskolen. Han så frem til en herlig tid som pensionist. Med masser af tennis. Og havde sammen med sin kone, Anne, aktuelle planer om at flytte tilbage til Herlev – efter et par år i Helsingør. 

Men sådan skulle det ikke være. Pludselig var det slut. Anne har mistet sin elskede mand. Og Mikkel har mistet sin elskede far. Vi føler med dem i deres sorg. Og kan kun tilføje: Vi vil også savne dig, Leif!

 

Svend Lehmann